Autók és Conti abroncsok a Genfi Autószalonban

Honda Civic R

A Genfi Autószalon mindig óriási érdeklődést vonz. Nem is véletlen, hiszen a szakmabeliek elcsemegéznek, az újságírók temérdek új témához jutnak, a kvázi laikusok pedig ámulhatnak egy-egy koncept autón és persze az egész miliőn.

A prémium gyártók egytől-egyig nagy elszántsággal készülnek a rendezvényre. Ebbe természetesen beletartoznak a gumi cégek is. Mostani bejegyzésemben a kettőt kicsit vegyítem és bemutatok pár verdát, melyek mindegyike Continental abroncsokon érkezett Genfbe.

Kezdjük egy jóféle Skodával, merthogy a csehek kedvence is feltűnt, nem is akárhogy!

A Vision C-re keresztelt koncepció, élénk metálzöld “ruhába” és persze Continental gumikkal érkezett. A piacbevezetést 2015-re, azaz jövőre tervezik. A model a Superb kihívója, illetve utódja lesz. Hogy fest?

Skoda 2015

Második versenyzőnk egy Honda Civic R, amely kétliteres turbo motorjával a VW Golf R és a Ford Focus RS riválisa lesz.

Honda Civic R

És akkor most jöjjön egy igazi kisautó. A Peugeot 108-as (különösen ebben a színösszeállításban) igazi Best seller lehet a hölgyek körében. (Ezt a modellt egyébként kimondottan nekik hoztam, hiszen nőnap van!)

Peugeot 108

Az Opelnél kitaláltak egy új fejezetet. Ez pedig a mini SUV kategória. Ebbe sorolható leginkább az új Opel Adam Rocks, amely különös ismertetőjegye a választható színek jelentette “cool-faktor.”

Opel Adam Rocks

És a végére egy igazi luxus. Azaz a luxus “nonpluszultrája.” Már ami a márkát illeti. Egy Rolls-Royce megkérdőjelezhetetlen, tiszteletet parancsoló, és még sorolhatnám. Habár kicsit kommerszebb hatása lett a Ghost II-nek, de a Continental által szállított, testreszabott gumiszetten érkező autócsoda előtt mindenki megállt még Genfben is.

Rolls Royce Ghost II