Adomány segített a sárvári mentőkön

mentő

Minden apró segítség jólesik az embernek. Ha az egy közügyet szolgál, akkor pláne üdvözítő. Ez történt most Sárváron, ahol három magánszemély (helyi vállalkozók) adományaként, új szett nyári gumit kapott a helyi Mentőszolgálat esetkocsija.

Dr. Lórántfy Mária, az abroncsok átvételekor kifejezte köszönetét, egyben biztosította az adományozókat, hogy a gumik jó helyre kerülnek. A sárvári esetkocsit is állományában tudó szervezet, nem kevesebb, mint 3200 vonulást hajtott végre csak az elmúlt esztendőben, ami körülbelül kettőszázezer megtett kilométert jelent.

A három vállalkozó adománya –hála Istennek – nem egyedi eset. Tavaly például a Hankook adományozott, rácalmási gyárából, több száz gumiabroncsot a Mentőszolgálatnak, a Katasztrófavédelemnek és a Vöröskeresztnek.

Mondanom sem kell, ezek az adományok szó szerint életeket menthetnek és rá is fér a mentősökre, hiszen (a tűzoltósággal és a BKK-val egyetemben) bevett szokás, hogy a szervezet autói, négyévszakos abroncsokon tesznek meg annyi kilométert, amennyi a csövön kifér.

Bár a sárvári példa az esetkocsit érinti, de gondoljunk csak bele, mennyire fontos egy rohammentő sofőrjének, hogy a lehető legjobban tapadjanak a nyári gumik…