ADAC nyárigumi tesz 2012 II. rész – családi autók

Melyik lett 2012 legjobb kompakt autó nyári gumiabroncsa?

Folytassuk tehát az ADAC nyárigumi tesztjét a második  kategória eredményeinek ismertetésével.  Az ún. kompakt autók (ezek a családi kocsik) által használt 205/55 R16 V kategóriába tartozó nyárigumik következnek.

Nyárigumik családi autókra – 205/55 R16 V

Ebben a kategóriában is 15 nyári gumiabroncs versenyzett az ADAC szigorú szakemberei előtt. A győztes pedig – kicsit már unalmasan de – ismét a Continental nyári abroncsa. Konkrétan a Premium Contact 5-ös mintázat vitte el az aranyérmet, bár a kibocsájtott zajszintben legutolsóként végzett, holtversenyben a kilencedik helyezett, Uniroyal egyik nyárigumi típusával. A verseny kiegyensúlyozottságát mutatja, hogy például száraz felületen való fékezéskor, hajszálra ugyanúgy (ugyanolyan jól) teljesített a Conti, mint a Dunlop, a Bridgestone, a Yokohama és a Fulda egy-egy versenyzője. (Azt ugye mondanunk sem kell, hogy a felsorolt nyárigumik nem tartoznak azonos minőségi kategóriába.)

Itt is igaz, amit a kisautók kategóriájánál már említettem, mindenki vizsgálja meg egyesével a nyárigumik értékeit, hiszen nem azonos körülmények között használjuk az abroncsokat. Ha pl. szinte kizárólag autópályán használjuk autónkat, akkor a fogyasztás és a tapadási együtthatók jóval-jóval fontosabb szerepet kell, hogy játszanak, mint pl. a kibocsátott zajszint. (Hogy ezek mit jelentenek pontosan az EU-s címkerendszerről írt bejegyzésemből megtudhatod)
Íme, a részletes táblázat a 15 nyári abronccsal:

Melyik a 2012-es év legjobb családi autóra való nyári gumija?A bejegyzés folytatódik a III. kateória, azaz a SUV nyári gumikkal. Érdemes abba is beleolvasni, különösen ha ilyen gépjárművel rendelkeztek.
Ha lemaradtál a cikk I. részéről, a legtöbbek által használt kategóriáról, itt elolvashatod melyik kisautóra fejlesztett nyári gumiabroncs lett az ADAC 2012 nyárigumi teszt győztese?!