A Yokohama Advan Sport V105 lett az A-osztályos Mercedes gyári abroncsa

Mercedes

A múlt héten jelentettem meg egy írást, amiben a francia Motorsport szaklap (Le Magazine de L’Automobile Sportive) idei teszteredményéről számoltam be. Ott úgy fogalmaztam, hogy némileg meglepő a Yokohama gumigyár győzelme, a többi nagyágyú közül.

A hírre, illetve a Yokohama Advan Sport V105 gumiabroncs mintára, nem csak én, hanem a Mercedes is felkapta a fejét. Sőt, a Mercedes A és B-Class gyári felszerelésének (Original Equipment) választották az Advan Sport V105-öst.

Ez, úgy gondolom nem kis elismerés, hiszen nem lett volna meglepő, ha a német cég, a Continentalt választja például, már csak hazafiasságból is. Nem ezt történt, hiszen a Yokohama szettjére esett a választás.

Mindkét modell alá 225/45 R17 91W méretkategóriájú Yokohama gumik kerülnek.

Utána olvasva hamar kiderült persze, hogy a Yokohama Advan széria, korábban is kapott már hasonló szerepet, azaz gyári felszerelésként került több, magas presztizsű autó alá. Az Advan Sport V103 (a mostani sorozat elődje) került például az Audi S8 vagy Q7 alá. Ezt az abroncsot fejlesztette most tovább a Yokohama és a Daimler, kooperálva egymással.