A Tesla is a Continentalt magasztalja

Tesla Model S átalakított Continental nyári gumikon

Az év talán legsikeresebb téli abroncsát magáénak tudó Continental, most a Tesla Motors-tól kapott dicsérő szavakat. A két cég szoros kooperációjának oka, a Tesla Model S elektromos autója, illetve a hozzá fejlesztett, testreszabott Conti abroncs.

Az abroncsok kellő stabilitást, optimális féktávot és alacsony gördülési ellenállást, ami egy elektromos autó esetén különös jelentőséggel bír. A nemrég megjelenő Tesla modelhez a német abroncsgyártó kifejlesztette, ContiSportContact 5 nyári gumijának XL verzióját, 245/35 R21 XL 96 W méretben.

A Tesla Model S a világ első elektromos luxusautója, amely egy feltöltéssel 500 kilométeres hatótávolságra képes. A Continental pedig, ahogy a Teslánál fogalmaznak „kiváló fejlesztési partnernek” bizonyult, az átalakított ContiSportContact 5 pedig méltó partnere a luxusautónak.

„A Teslához fejlesztett abroncs gyártása szép kihívás volt a Continental mérnökcsapatának, hiszen kimondott cél volt az alacsony gördülési ellenállás, ami precíz karakterisztikával, már ami a kezelhetőséget illeti.” – reflektált a Rachna Naik, a Continentaql Senior Account menedzsere.

A gumigyártó rendelkezik egyébként külön elektromos autókra szánt termékvonallal, mind a téli (Conti eContact winter), mind a nyári abroncsokat (Conti eContact summer) illetően.