A Pirelli az ausztrál Superbike sorozat szállítója 2014-ben

Pirelli a Superbike-ban

Az olasz Pirelli – aki a motorsportokat tekintve egyértelműen a Forma 1-ből ismert – megerősítette, hogy az idei (2014-es) évben is az ausztrál Superbike sorozat szállítója lesz. A sorozatot pedig a World Superbike bajnokságból már ismert versenyabroncsaival látja el.

Utóbbi döntő tényezőnek bizonyult, hiszen az ausztrál Superbike sorozat szeretné magát a világbajnoksággal egy szintre hozni, mind sebességben, mind pedig színvonalban. (A szövetség a Pirelli versenyképes árait is kiemelte az abroncsok minősége mellett. Egy szett Superbike abroncs 519$-ba, míg egy szett Supersport gumi 489$-ba kerül.)

Glenn Allerton, a NextGen Motorsport versenyzője is a Pirellik teljesítményét emelte ki, ezzel is üdvözölvén a szövetség döntését. „Ismerem a többi sorozat abroncsait és kijelenthetem, nem közelítik meg a Pirelli által szállított szetteket.”

Tapasztalat terén tényleg nincs gond az olaszoknál, hiszen 2007 óta szállítói a Superbike világbajnokságnak, illetve 2008 óta a brit Superbike sorozatnak.

Érdekes módon a Forma 1-ben nem zengték ódák a Pirelli versenygumikat. Úgy fest a motorsportban jobban ráéreztek az olaszok az optimális teljesítményre.