A norvégok nem tudnak egy gumit se kicserélni

Kerékcsere - ördöngősség

Zavarba ejtően nagy azoknak az aránya Norvégiában, akik nem tudnak kicserélni egy kereket. Ez derült ki azokból a legutóbbi statisztikákból, amit az ország autómentő szolgálata, az NAF készített.

Csak a múlt hónapban, az NAF furgonjait 1144 alkalommal riasztották defekt miatt. Az eseteknél általában sem alkatrész, sem szerszámhiány nem volt, kizárólag a cserét kellett a helyi „sárga angyalnak” elvégezni. (Voltak azért esetek, amikor nem volt pótkerék az autókban.)

„A legtöbb ember nincs tisztában, hogyan kell egy kerékkulcsot használni.” Mondta közleményében Jan Ivar Engebretsen, NAF illetékes.

A defektes gumik egyébként a harmadik leggyakoribb indok, amivel kihívják az autómentő embereit, a motorbaj és a lemerülő akkumulátor után.

Nem tudom, készült-e hasonló statisztika a magyar autósokra is. Mindenesetre a videosmart bemutatója segítséget nyújt, hogy ne kelljen azonnal az autómentőt hívni ha defektes lesz valamelyik abroncsunk. Íme:

TIPP: Ha pedig arra vagytok kíváncsiak  hogy a vészhelyzeten kívül mikor kell a gumiabroncsot lecserélni, illetve mikor mennyi abroncsra van szükség, olvassátok el ezt>>