A nagy melegben több probléma van a gumikkal

nyári hőség

Nagyon meleg idő várható a héten, a katasztrófavédelem riasztást adott ki. Ilyenkor fokozottan fontos a folyadékpótlás, a déli, kora délutáni idősávban semmiképpen sem szabad a szabad ég alatt tartózkodni, különösen gyermekeknek és időseknek.

De ami miatt igazából foglalkozok a nyári forrósággal, azok – nem meglepő módon – a gumik. Ha nem megfelelő (alacsony) az abroncsnyomás, a nagy meleg hatására fogékonyabbak lesznek a gumik a defektre, illetve hirtelen és drasztikus nyomásvesztésre. A nyári gumik töltőnyomásának ellenőrzése, a júliusi és augusztusi (tehát a legforróbb) hónapokban a legfontosabb. A nyári meleg és a vele járó kánikula okozta, megnövekedett veszély mellett, a pénztárcánkat is „veszélyeztetjük”, mivel az alacsonyabb nyomás gördülési ellenállás növekedéssel, ezzel párhuzamban pedig üzemanyag pazarlással jár.

Ráadásként, a gumiabroncsok élettartamát is csökkentjük, mivel alacsony nyomás mellett gyorsabb a kopás is. A Brit Királyi Autoklub (RAC) adatai szerint, a szóban forgó időszakban (július-augusztus) 50 ezer riasztásuk van, valamilyen gumiabronccsal kapcsolatos lerobbanás miatt.

„Higgyék el, semmivel sem lesz jobb egy gumiabroncs szervizben tölteni a nyaralásra szánt idő (egy részét) a tengerpart helyett.”

TIPP:  Ha tudni szeretnéd mit kell ellenőrizni nyaralás előtt, katt ide>>