A Cooper és az Arsenal

Arsenal - Cooper 1

Újabb abroncsipari szponzoráció a világ talán legnívósabb foci ligájában, az angol Premier League-ben. Korábban beszámoltam már az Apollo és a Manchester United kapcsolatára, most pedig a Cooper és az Arsenal megállapodásáról adok hírt. (Apró érdekesség, illetve szembetűnő kulisszatitok, a háttérben meghúzódó rivalizálás. Korábban az Apollo és a Cooper nagyszabású, stratégiai megállapodást kötött egymással, majd alig néhány év után fel is rúgták a szerződést. Na a Man.Utd és az Arsenal csapatai között sem kisebb a presztízsharc. Jelenleg az ágyúsok állnak jobban a manchesterieknél.)

A Cooper nemrég jelentette be hosszútávú megállapodását a londoniakkal. A csapat hivatalos gumiabroncs szállítója lesz, a 2014/15-ös szezontól a Cooper. A 100 éves gumicég lesz az Arsenal történetének első abroncsipari szponzora.

A bejelentést az Arsenal edzőközpontjában tették meg, a csapat négy játékosának társaságában. A Cooper képviselőin túl ott volt a két spanyol középpályás, Mikel Arteta és Santi Cazorla, valamint a belső védőpáros, Laurent Koscielny és a német  Per Mertesacker.

Egyébként, ami a sport szponzorációt illeti, a Cooper egyáltalán nem ül a babérjain, hiszen az Arsenal mellett, nemrég nevezték ki nagykövetüknek az ex Forma-1-es David Coulthardot, de a Kanadai Jégkorongliga hivatalos szállítói szerepét is megszerezték.

Arsenal - Cooper

(A kép forrása: arsenal.com)