A BL döntő a téma a nyárigumi szerviz blogban is!

A BL döntő a nyárigumi szerviz szemszögéből

Hiába no, nem akármilyen futballünnep a mai. Különösen a német szurkolók számára, hiszen két, nagy múltú klubjuk is eljutott a labdarúgó bajnokok ligája 2013-as döntőjébe, amit ma este rendeznek a legendás Wembley stadionban.

A Bayern München és a Borussia Dortmund összecsapása hatalmas csatát sejtet. A müncheniek a verhetetlennek elkönyvelt Fc Barcelonát ütötte ki egy szoros 7:0-ás összesítéssel, míg a BVB, a másik spanyol gigászt, a Real Madridot szomorította az elődöntőben.

A szakmai értekezést és esélylatolgatást meghagyom a sportújságíróknak. De akkor, mit keres a nyárigumiszerviz blogban a Bayern és a Dortmund?

Némileg rendhagyó posztomban a két csapat játékosai által használt autókat hoztam el egy rövid képgaléria erejéig. Ilyen összehasonlítás talán még nem született a mai meccsel kapcsolatban. Lássuk!

A Bayern München egyik fő szponzora az Audi

Arjen Robben és az Audi

Arjen Robben-en kívül a kapus Neuer, a futógép Bastian Schweinsteiger és Thomas Müller is egy-egy Q7-es Audival koptatja a nyári gumikat.

A másik szélső, a csapat talán legnagyobb sztárja, Franck Ribéry egy 520 lóerős S8-as tulajdonosa lett a szponzor jóvoltából. Ezt a modellt kapta Mario Gomez, Mario Mandzukic, Louis Gustavo, Claudio Pizzaro, Daniel Van Buyten és Toni Kroos is. Íme!

Ribéry egy S8-ast kapott

A német válogatott csapatkapitánya, Philipp Lahm egy igazi családi luxusautót kapott idén az Auditól, hiszen idén született meg gyermeke. No nem mintha az előző típusokban szűkölködne egy gyermekülés. Az S6-os mellett tette le voksát.

Lahm egy S6-os gazdája lett

Ne gondoljuk azonban, hogy ezek a luxus csodák csak a legnagyobbaknak járnak. A Bayern München negyedik számú kapusa, vagy egy-egy éppen csak a felnőtt kerethez felkerülő ifi játékos is minimum Audi TT-vel jár edzésre.

A Bayern mai ellenfele, a Dortmund az Opellel van szponzori szerződésben. Ez egyébként körülbelül arányos is a két klub anyagi helyzetét illetően. Bár Jürgen Klopp edzőék helyzete is irigylésre méltó, azért a képen látható, a Borussia klubszíneiben pompázó Astra nem éri utol az Audikat.

Klopp edző a BVB Opellel

Bár a válogatott játékosok, mint például Reus, vagy az épp a Bayern Münchenhez átigazoló Mario Götze, egy-egy Mercedessel is gazdagodik a válogatottal kötött szerződés értelmében, az autós csatát a Bayern nyerte. A többi este kiderül!

Götze és a Merci