24 órás verseny Magyarországon!

Hankook 24órás verseny a Hungaroringen

A Hankook veszi át a Dunlop szerepét az abroncs szponzori székben a 24 órás versenysorozatban, a GT-k, a túraautók és a specifikusan a versenyre fejlesztett autók viadalán. Ami miatt nekünk magyaroknak még fontosabb ez a hír, hogy a sorozat egyik állomásának a neve, Hankook 12H Hungary lesz, azaz magyar helyszín is szerepel a versenynaptárban!

A döntés azután született meg, hogy a Dunlop bezárta motorsport egységét Birmingham-ben.

A sorozat összesen öt helyszínnel jelentkezik a szezonban, ebből  négy található Európában. A magyarországi futamon kívül a hollandiai Zandvoort (itt indul a szezon május 30-án), Barcelonában és Olaszországban rendeznek versenyt. Európán kívül pedig Dubai készülhet 24órás futamra. (Utóbbi kettő helyszín már a 2015-ös naptári évben lesz.)

A Hankook 24H Hungary, október 3-án és 4-én lesz látható, az autóversenyek szerelmeseinek nagy örömére. A helyszínválasztás nyilvánvaló oka, a Hankook magyarországi üzeme, amely egyben az egyetlen európai gyára a gumiabroncs gyártónak. Innen látják el a teljes piacot az öreg kontinensen.

A magyar versenyről, a futam hivatalos honlapján tájékozódhattok, a résztvevőktől kezdve a gumikig. http://www.24hungaroring.com/