2014: A Pirelli visszatér a rally világbajnokságba

Újra Pirelli abroncsok a WRC-ben

Az olasz abroncsgyártó 2010-ben egyedüli szállítója volt a WRC versenysorozatnak, tehát rendelkezik rally-s múlttal. Azóta, mint tudjuk már a Forma 1 egyedüli szállítója, kisebb, de inkább nagyobb botrányokat maga után hagyva.

A következő évtől azonban újra lesznek Pirelli versenygumik a rally vb futamokon is. Óhatatlanul eszembe jutott, hogy emögött a döntés mögött vajon mi állhat? Van-e összefüggés a Michelin – egyenlőre szóbeszéd szintű – visszatéréséről a Forma 1-be, vagy csupán üzleti döntés az újabb technikai sportbéli szerepvállalás? Esetleg így készíti elő a Pirelli a száguldó cirkuszból való kivonulását? Egyelőre nem tudni. Annyi biztos, hogy Paul Hembrey örömét fejezte ki, hogy „hazatérhetnek”, hiszen 180 WRC futamgyőzelem van a lábukban, illetve gumiabroncsaikban.

A 2014-es versenygumik tesztje már nagyban zajlik. a Pirelli P Zero mintát vetik majd be a hírek szerint, természetesen felkészítve a WRC versenysorozat gumiabroncs regulációira. A Nemzetközi Autószövetség (FIA) elnöke is üdvözli az olaszok visszatérését. A Pirelli visszatérése nagyon pozitív. A többi gumimárkával kiegészülve, még élesebb versenyt og eredményezi a régi-új abroncsszállító. Nyilatkozta Jarmo Mahonen, FIA vezér.