100% Michelin: Új policy az Addison Lee-nél

Addison Lee - csak a Michelin

London legnagyobb taxi társasága, az Addison Lee flotta olyan modellekkel rendelkezik, mint a Mercedes E és S-Class, valamint a Ford Galaxy. Gépparkjuk 4700 járműből áll, a motorokkal együtt. (Érdekesség, hogy motoros taxi szolgáltatásuk is van.)

Rob Daniels, a flotta menedzsere arról számolt be, hogy átfogó hatástanulmányt végeztek a gumiabroncsokat illetően, melynek eredményeként bekerült a cégpolitikába, hogy a jövőben kizárólag Michelin gumikat használnak,

A teszt során a „tesztautók” azaz a projektbe bevont Addison Lee taxik közül a Galaxy-k  körülbelül 10 000 mérfölddel többet tettek meg a gumicseréig, míg az S-Classok még többet.

Ez egyértelmű anyagi megtakarítást jelent majd a cégnek, a fokozott vezetésbiztonság mellett. Százalékban kifejezve, átlag nyolc százalékos javulásról beszélünk az abroncsok várható élettartamát tekintve.

Hosszú távon tehát érdemes prémium kategóriás abroncsot választani, hiszen amellett, hogy nagyobb biztonságérzetet ad az utakon (jobb tapadás, rövidebb fékút miatt) ritkábban szorulunk majd abroncscserére a nagyobb kopásállóság miatt.

Utóbbi egyébként egy fontos abroncs ismérv, amiről azonban az EU-s gumiabroncs címke nem ad tájékoztatást. Többek között ezért nem érdemes kizárólag a címkére hagyatkozni autógumi vásárlásnál!