10 dal autózáshoz

dalok vezetéshez

Igen, ez egy olyan poszt lesz, ami nem ér itt véget. Hiszen egy olyan szubjektív témáról van szó, amihez mindenki hozzá tud tenni, meg tud kérdőjelezni egy-egy bekerült alkotást. De valahol ez is a célom. Kommentben mindenki közzéteheti saját kedvenceit, amiket legszívesebben az autóban, vezetés közben hallgat.

Dalokat, amik kikapcsolják ha kell, megnyugtatják egy-egy stresszes szituáció után vagy ébren tartják a hosszabb utakon. Nézzük is a (mai) listát, szándékosan nem sorszámozva.

Kiss: Hard Luck Woman

Az 1976-os Rock and Roll Over album vezető dalát Paul Stenley írta, Rod Stewart-nak, de a banda úgy döntött megtartja magának és sikerre viszi.

Billy Idol: Rebel Yell
Az azonos című album vezető dala. Bár a vezetéssel némileg ellentmond, de egy üveg bourbon ihlette.

Chris Rea: Looking for the summer

Chris Rea egészen biztosan jó útitárs lesz. Pláne helyénvaló a dal kezdő sora, amely így hangzik: „Look deep INTO the April face” azaz nézz mélyen az áprils arcába.

Coldplay: Viva la Vida

Ettől a daltól olyan érzésünk lesz, hogy az egész világ, az autópálya minden métere a miénk. Persze jó értelemben véve. A szabadságérzet, ami vezetés közben ránk fog törni, a vokál résznél fog csúcsosodni. Tegye fel a kezét, aki nem dalolja félhangosan Chris Martinnal, hogy OHHOOOOHOOHHOOOOOH!

Simply Red: Stars
A daltól hasonló érzésünk lesz, mint a Coldplay esetében. Figyelem! Ha az üveghangot próbálgatjuk, húzzuk fel az ablakot!

Aswad: Shine like a star
A karibi hangulatú dal, ragga betétjénél a kormányon fogunk dobolni! Én szóltam.

LB27: Feel di roots
Igen-igen, kormánydobolós dalt magyar zenekar is össze tud ám rakni. Nem is kicsit. A riddim már-már balesetveszélyes lesz vezetés közben! De a vidámság garantált. Ebbe Babylon sem szól bele.

Belga: Gyaloglás vége
A Belga dala egyszerre fogja biztosítani a szabadságérzetet, a humort, a sofőr dülöngélő vállait. Hangerő legyen!

Juan: Sweet Child O’mine
Nem írtam el vagy cseréltem fel Axl Rose nevét. De ez nem tűnne fel ha nem szóltam volna, csupán megszólalna a dal a kocsiban. Juan (a bestia) eszméletlenül jól adja elő Guns’N roses dalát. És még sok más előadót is. Gyengébb minőségű gumiabroncsok eldurran

Beach Boys: Kokomo
Ez már egyértelmű nyári hangulat. Talán még az abroncsok is jobban betapadnak tőle… (Azért nem ígérem meg, hátha.)