Nívós környezetvédelmi elismerés a Pirelli Cinturato guminak

zöld abroncs

A Pirelli Cinturato P7 Blue nyerte el a Topten Sweden, Svédország legismertebb és legelismertebb, környezettudatossággal foglalkozó weboldalának díját.

A weboldal nem csupán a skandináv országra összpontosít, hiszen 17 európai országot fog össze. Sőt, Kínában és az Egyesült Államokban is mélyíti a lakosság környezettudatosságát.

Számos információ található, különböző termékek energiahatékonyságáról. Független teszteken keresztül tesznek ajánlást a környezettudatos vásárlásra. Kiemelt terület az autóipar és a gumiabroncs piac. Így került képbe a Pirelli Cinturato P7 Blue, optimális gördülési ellenállása miatt. A Topten, az EU-s gumicímkéhez hasonlóan, a gördülési ellenállást (üzemanyag fogyasztást), valamint a zajszennyezést (az abroncsok által kibocsájtott zajt) vizsgálta. Ennek a két tulajdonságnak van a leginkább hatása a környezetre. (Az elhasznált abroncsok újrahasznosításán, illetve a gumihulladék kezelésén kívül, természetesen.)

Egy közép kategóriás autóval, a Topten Sweden mérése szerint, évi 15 ezer megtett kilométer után, 5,1 százalékponttal kevesebb üzemanyagot égethetünk el, ami nagyságrendileg 52 litert jelent.

Az elismerés értékét növeli Svédország kiemelkedő környezettudatossága.